lauantai 10. lokakuuta 2020

Miksi Raamattu ei sano aina asioita selvin sanoin?

 Eikö Raamattu voisi sanoa suorin sanoin: Homous on kaikissa muodoissaan syntiä kaikkina aikoina kaikkialla. Samoin orjan pitäminen ja naisen pidättäminen sukupuolen perusteella mistä tahansa seurakuntavirasta.

Ainakin edellisen asteisilla suorilla kielloilla karkoitettaisiin  suuret ryhmät evankeliumin kuulolta. Jumala näki hyväksi, että kaikki ihmiset kutsutaan kuulemaan Sanaa ja löytämään sieltä sovitus ja pelastus. Evankeliumin kuuleminen johtaa ihmisiä katumaan syntejään ja tekemään niistä parannuksen. Parannus tarkoittaa mielen muutosta. Raamatulliseen parannukseen liittyy aina synnin tunnustaminen ja kääntyminen Jumalan puoleen."Niin on siis Jumala antanut parannuksen elämäksi." Jumala ei halunnut tehdä Raamatusta lakikirjaa, jota noudattamalla ihminen pelastuisi. Raamattu ohjaa ihmisen saamaan uuden sydämen. Se annetaan, kun ihminen huomaa ja tunnustaa tarvitsevansa sitä.

Jumalalle ei riittänyt se, että avioliitto pidetään kunniassa, ihmisruumis häpäisemättömänä, orjat vapaina ja naiset vapaina palvelemaan kutsumuksensa ja armoituksensa mukaisesti, ilman syrjintää. Jumalalle halusi johtaa kaikki pelastukseen, joka avaisi tien ennen muuta ikuiseen elämään ja tämän ohella myös nykyisen elämän korjaamiseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti